18/05/2015: Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2015 weer van start

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015
Binnenkort gaat het tweejaarlijkse onderzoek naar de ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’ weer van start in een vernieuwd en eigentijds jasje. Op deze site leest u over de nieuwe opzet en mogelijkheden, en hoe u zich kunt aanmelden om mee te doen aan dit grootschalige landelijk onderzoek naar de tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening in hun gemeente. 

MKB-peiling 2015: Een ondernemerspeiling met nog meer mogelijkheden
MKB-Nederland en de regionale organisatie van VNO-NCW roepen u als gemeente op om actief deel te nemen aan de editie 2015. Dankzij de vernieuwde opzetkunnen we nog meer dan voorheen rekening houden met aanvullende wensen van gemeenten. Zo is de steekproef onder lokale ondernemers sterk vergroot. Gebleven is de mogelijkheid voor gemeenten om zelf vragen toe te voegen aan het onderzoek. U kunt daarbij denken aan vragen over innovatiebeleid of de betrokkenheid van ondernemers bij de werking van de Participatiewet. 

Deze ondernemerspeiling geeft u tegen relatief lage kosten extra informatie, op maat gemaakt voor uw gemeente. U kunt dit jaar kiezen tussen deelname aan de Standaardpeiling of de Extrapeiling. 
In de brochure hebben we de mogelijkheden van de MKB-vriendelijkste gemeente 2015 uitgebreider beschreven.

Download hier de brochure van het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente editie 2015.

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor deelname aan de vernieuwde MKB-peiling 2015, dan kunt u zich via deze siteaanmelden. Wilt u meer informatie of overleg over specifieke wensen, neem dan contact op met Yannick Abrahams van het onderzoeksbureau Lexnova dat in opdracht van MKB-Nederland dit onderzoek uitvoert. Dit kan per e-mail via yannick.abrahams@lexnova.nl of telefonisch via (050) 313 11 33. 


« Terug naar het overzicht